Sponsoring

Sponsoring/anbi
Naar aanleiding van onze sponsoroproep heeft Eus Roovers een opvallende column gepubliceerd in BNdeStem (28-08-14) over onze sponsorbrief. In deze brief kunt u onze reactie lezen.

Sponsoring

Het Filmhuis Oosterhout is een niet van subsidie afhankelijke stichting, die geheel door vrijwilligers wordt gerund. Uw financiële bijdrage kan helpen deze onafhankelijke culturele organisatie stevig te verankeren in de Oosterhoutse samenleving.

Met ons nieuwe Filmhuis en diverse communicatiemiddelen zoals onze nieuwsbrief bieden we een breed scala aan mogelijkheden als tegenprestatie voor sponsoring. Neem contact op voor het maken van een afspraak om uw en onze creatieve ideeën te bundelen tot een wederzijdse win-win situatie.
E-mail: info@filmhuisoosterhout.nl
Tel: Berend Oost 06 51566940

Onderstaande sponsoren gingen u reeds voor. Architect Bureau Suurland, Rabobank Stroomversnellingsfonds, Grafisch ontwerpbureau Kees Kanters, Communicatiekeuken, ‘t Wijnhoekse, Dom van der Laan Meubelen, Brandt BV, WAVA/!GO, Corten Advocaten, Adviesburo Robbe BV, Perfekt Schoonmaakbedrijf, Brokx projectinrichting.

ANBI

Met ingang van 1 januari 2014 is Filmhuis Oosterhout door de Belastingdienst erkend als culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Hierdoor kunt u als particulier of via uw eigen bedrijf het Filmhuis steunen tegen gunstige fiscale voorwaarden: uw giften en (periodieke) schenkingen zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting. Particulieren mogen in de aangifte 1.25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Lees meer over de belastingvoordelen op de website van de belastingdienst.

Vanwege onze ANBI-status zijn wij verplicht onderstaande gegevens op onze website te publiceren.

Algemene Informatie

Naam: Stichting Filmhuis Oosterhout
Publieke naam: Filmhuis Oosterhout
Bezoekadres: Heuvel 27, 4901 KB Oosterhout
Postadres: Postbus 4077, 4900 CB Oosterhout
Contact: J.J.M Stoop (penningmeester)
Telefoon: 0162 456103
E-mail: info@filmhuisoosterhout.nl
KvK-nummer: 41106155
RSIN-nummer: 801980240

Doelstelling

De stichting stelt zich ten doel het bevorderen van het begrip en de kennis van de filmkunst als culturele uiting. De stichting tracht dit doel te bereiken door het vertonen van artistieke kwaliteitsfilms, bijzondere Europese en Amerikaanse producties, documentaires en films uit de wereldcinema. Daarnaast wil het filmhuis aan films gelieerde culturele en educatieve activiteiten organiseren waar mogelijk in samenwerking met andere culturele instellingen en verenigingen uit Oosterhout en omgeving.

Bestuur

Berend Oost: voorzitter en externe contacten
Bas Stoop: penningmeester
Freek Brilleman:  techniek
Hans Redert: externe contacten
Paul van Mossevelde: interne organisatie
​Secretaris: vacature

Documenten

Beleidsplan koersdocument en aanvulling
Jaarverslag 2013
Financieel jaarverslag 2013

Beloningsbeleid

De bestuursleden van Filmhuis Oosterhout ontvangen geen andere beloning dan een eventuele vergoeding van feitelijk gemaakte kosten. De bestuursleden ontvangen geen vacatiegelden. De uitvoerende werkzaamheden worden voorts verricht door ca. 50 vrijwilligers. Deze vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden, anders dan een eventuele vergoeding van feitelijk gemaakte kosten.