Een makelaar kiezen bij het kopen van een huis

Makelaar

Een makelaar kiezen bij het kopen van een huis

Als het gaat om de verkoop van uw huis, is een makelaar van onschatbare waarde. Hij of zij kent niet alleen de markt goed, maar kent ook de lokale nuances. Daarnaast is het een slimme zet om een makelaar te kiezen die bij jou in de buurt woont. Hoewel dit niet nodig is, is het mogelijk dat een agent die enkele uren verderop woont, niet beschikbaar is voor last-minute vertoningen.

Naast het informeren over het proces, zal uw makelaar ook potentiƫle kopers voor uw eigendom vinden. Een goede makelaar zal uw eigendom op de markt brengen en helpen om de prijs dienovereenkomstig vast te stellen bekijk hier. Ze kunnen zelfs tijdelijke huisvesting voor je vinden als je van plan bent een ander huis te kopen nadat je je huidige hebt verkocht. Bovendien zal een goede makelaar regelmatig met u communiceren, wat essentieel is als u uw huis snel wilt verkopen.

Zorg ervoor dat u hun achtergrond onderzoekt voordat u een makelaar inhuurt. Zoek naar beoordelingen en praat met mensen die eerder met de agent hebben gewerkt. Het is ook belangrijk om te overwegen of ze goed bij je persoonlijkheid passen. U wilt zich op uw gemak voelen bij uw makelaar en vertrouwen hebben in hun werk. Onthoud dat je ze een flink bedrag betaalt, dus het is belangrijk om iemand te kiezen met wie je een echte relatie kunt hebben.

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de commissiestructuur van de agent. De commissie van een makelaar is afhankelijk van de verkoopprijs. Een verkopersagent mag 3% van de verkoop in rekening brengen, terwijl een kopersagent 2,5% in rekening mag brengen. Een verkoper zal meer tijd besteden aan de transactie en meer marketing investeren. U kunt hierover echter altijd met uw makelaar onderhandelen.

Klik op deze link: Blauwmakelaars.nl